Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šajā pavasarīgi gaisīgajā, saulainajā un putnu čalām pārpilnajā mēnesī Rēzeknes Bērnu bibliotēka saviem čaklajiem lasītājiem piedāvā daudzas jaunas, izzinošas un elpu aizraujošas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats dažās no tām.

 

     A. Piningtones sērijas „Iepazīsti!” grāmatas „Lauku sēta”, „Dzīvnieki dārzā” un „Putni dārzā” būs lielisks pirmo zināšanu avots pašiem mazākajiem lasītājiem, kas lieti noderēs, lai pamudinātu viņus doties laukā un izzināt to, kas notiek dabā.

 

     Ieskatīties ligzdās, dziļās un tumšās pazemes alās, košos koraļļu rifos jūras dzelmē un lūkoties koku galotnēs varēs, verot grāmatas „Dzīvnieku mājoklīši” lodziņus.

 

     S. Bīstija grāmatas „Vilcieni” lodziņi ļaus ieskatīties vienā no pirmajiem tvaika vilcieniem, greznā elektrovilcienā, nākotnes ātrvilcienā un daudzos citos sliežu transportlīdzekļos.

 

     Iztēloties, kā ir būt pasakaina meža iemītniekam, un nokļūt neparastos atgadījumos kopā ar Meža Susuri, skudrām, Vilceni un Pūces Bērnu varēs, lasot L. Vinogradovas grāmatu „Mežpasakas”.

 

     A. Lisovskas uzjautrinošā un lieliem burtiem uzrakstītā grāmata par kameni Madi „Viss būs labi, Made!” būs labs palīgs lasītprasmes attīstībai un lasītprieka veicināšanai.

 

     Nedaudz lielākiem lasītājiem, lasot B. Bidari grāmatas „Es, Elviss Riboldi” pirmo un otro daļu, būs iespēja iepazīties ar jauku zēnu Elvisu Riboldi – īstu spridzekli, kurš nemitīgi iekuļas nepatikšanās.

 

     Aizraujošā bestsellera „Vecāku aģentūra” autors D. Bedīls ir nācis klajā ar jaunu piedzīvojumu grāmatu „Maģiskā pults”, kas ir jautrs stāsts par brāli Fredu un māsu Eliju, kuru rokās nonāk maģiska videospēļu pults, kas pavērs durvis uz neprātīgiem sapņiem un slepenām spējām.

 

     Politika ir temats, par kuru mūsdienās runā visi un visur: mācību stundās un starpbrīžos, sabiedriskajā transportā, plašsaziņas līdzekļos, sociālajos tīklos un daudz kur citur. Lai sekošana līdzi politikai neliktos garlaicīga, bet gan kļūtu par ļoti aizraujošu nodarbi, ar to, kas tad īsti ir politika, ir jāsāk iepazīties jau pēc iespējas agrāk. A. Frita grāmata „Politika iesācējiem” būs ideāli piemērota gan tiem, kurus politika aizrauj, gan tiem, kurus tā it nemaz neinteresē.

 

     Būsiet mīļi gaidīti Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!