Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Vasara rit pilnā sparā. Bērni priecājas un izbauda vasaru kā vien var. Vieni aizbraukuši ceļojumā vai ciemos pie vecvecākiem uz laukiem, citi – darbojas vasaras nometnēs, bet daudzi bērni atpūšas un brīvo laiku pavada tepat pilsētā. Bērnu bibliotēka ir viena no vietām pilsētā, kur var interesanti un izzinoši pavadīt brīvo laiku.

 

     Pašlaik bērni čakli lasa skolas brīvdienās ieteikto literatūru, „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” eksperti iepazīst jaunākās grāmatas. Bibliotēkas lasītavā bērni izmanto datorus, lasa jaunākos žurnālus un, protams, kopā ar draugiem spēlē spēles – gan galda spēles, gan kustību spēles.

 

     Tiek uzskatīts, ka galda spēles ir labs veids, kā iemācīties koncentrēties un noturēt uzmanību, tāpēc lasītavā ir liela spēļu kolekcija dažāda vecuma bērniem. Bērnu visiecienītākās spēles ir šahs, „Cirks”, „Jenga Boom”, „Angry Birds”, „8 in 1 games”, „Monopols”, „Twister”, „Halli cups”, „Kaķis un pele”, „UNO”, „Chicken Drog”, mini boulings.

 

     Savukārt, kopā ar pilsētas novusa entuziastiem bibliotēkas apmeklētāji var apgūt novusa spēles pamatus. Tā ir lieliska iespēja bērniem dažādot brīvā laika pavadīšanu.

 

     Ir patīkami redzēt, ar kādu prieku lielie un mazie bērni spēlējas paši un aicina piedalīties gan draugus, gan savas māsas un brāļus, gan arī  vecākus un vecvecākus. Var novērot, ka bērni, aizraujoties ar spēlēm, dažkārt zaudē laika izjūtu, kad vecāki aicina doties mājās, bieži vien pasprūk asaras, bet tas liecina par to, ka šeit ir labi un patīkami.

 

     Pirmskolas bērniem ļoti patīk runājošās grāmatas, kurās var mācīties burtus un ar lielu patiku aplūkot attēlus un iepazīt dabas skaņas, dzīvnieku balsis, pilsētas transporta trokšņus un signālus. Vecākiem bērniem un jauniešiem bibliotēka kalpo par tikšanās vietu, kur vienkārši  pārrunāt jaunumus un pavadīt brīvo laiku.

 

     Bibliotēkā ikviens atradīs sev ko interesantu… Te ir vieta, kur var iepazīt jaunus draugus, spēļu biedrus un lietderīgi pavadīt brīvo laiku.

 

     Vairāk par vasaras aktivitātēm bibliotēkā skatieties šeit.