Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Bibliotēka ir lieliska vieta brīvā laika pavadīšanai. Tajā rodama iedvesma, jauni atklājumi un ieguvumi personības izaugsmei.

 

     Nav noslēpums, ka mūsdienu skolēnu vairāk interesē jauno tehnoloģiju piedāvātās iespējas – mobilie telefoni un datori kā mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa, tomēr ir svarīgi, lai bērni saglabā un arī attīsta spēju sadarboties un sarunāties, tiekoties klātienē, kad jāizrāda emocijas, jāspēj pārliecināt un uzrunāt, saglabā prieku par saskarsmi – vienkāršu un jautru kopā būšanu.

 

     Galda spēļu loma bērna attīstībā ir ļoti svarīga, tās nevar aizstāt ar datorspēlēm, jo galda spēles dod bērnam iespēju mācīties saskarsmi, spēlējot divatā vai komandā, trenēt redzes uztveri un atmiņu, attīstīt uzmanību, loģisko, taktisko un stratēģisko domāšanu, kā arī motoriku un daudzas citas iemaņas un prasmes. Galda spēles palīdz vieglāk iemācīties lasīt, skaitīt, rakstīt, iegaumēt krāsas.

 

     Šogad Rēzeknes 2. bibliotēkas galda spēļu kolekcija ir papildināta ar jaunām un interesantām galda spēlēm dažāda vecuma bērniem, ko skolēni un jaunieši var lietot bibliotēkas telpās kā alternatīvu grāmatu lasīšanai un datora lietošanai, tādējādi paplašinot brīvā laika pavadīšanas iespējas bibliotēkā. Spēļu nodrošinājums ir dažāds, piedāvājums izveidots atbilstoši dažādām vecuma grupām un interesēm.

 

     Kamēr vecāki un vecvecāki izvēlas sev mīļāko grāmatu, bet datorspēļu fani ar nepacietību gaida savu rindu, pirmsskolas un skolas vecuma bērniem tiek piedāvāts lietderīgi un interesanti pavadīt laiku bērnu istabā.

 

     Pirmsskolas bērni var radoši padarboties pie tāfeles, zīmējot ar krītiņiem vai stiprinot uz tās attēlus ar magnētiņu palīdzību, veidot no plastilīna, salikt kādas pasakas attēlu vai puzli, spēlēt krāsu domino un loto, spēlēties ar lego klučiem un veidot dažādus tēlus no krāsainās mozaīkas.

 

     Savukārt skolēni var spēlēt cirku, šahu, dambreti, domino un piedalīties šautriņu sacensībās. Arī vecāki un vecvecāki ir aicināti kaut pusstundiņu dienā veltīt spēles priekam un aizraujošam piedzīvojumam kopā ar savu bērnu vai mazbērnu! Nāciet spēlēt! (Galda spēles uz mājām netiek izsniegtas.)